top of page
"Bio gazdaságomban a termelés mellet legalább olyan fontos szempont a környezet megóvása."
- Bio Gazda -
Lóga Ferenc Ádám, mezőgazdasági és élelmiszerbiztonsági mérnök.
A Berettyóújfalui Homoktövis Farm biogazdásza.
Miért homoktövis?
Alapvetően gyerekkorom óta érdekelt a gazdálkodás, a természet szépsége - így vált a hobby egyben a hivatásommá is. Mindig is érdekelt, hogy a különféle növények milyen élettani hatással rendelkeznek. Ráadásul nálunk is, mint ahogy szinte minden más családban - sajnos egyre több immunrendszerrel kapcsolatos betegség (allergia, autoimmun, stb) ütötte fel fejét. A homoktövisről már voltak ismereteim, de igazán akkor ástam bele magam, mikor édesapám régi barátja meglátogatott minket és kiderült hogy ő már több mint 20 éve foglalkozik homoktövis termesztéssel, fajta nemesítéssel és tanulmányozásával. Tudása, elkötelezettsége a homotövis iránt nagy benyomást tett ránk, ezért mi is elkezdtük fogyasztani a homoktövis velőt. Miután személyesen is meggyőződtünk élettani hatásairól - energikusabbá váltunk, édesanyám magas triglicerid szintje gyorsan lecsökkent, lerövidült a gyógyulási idő megfázás, fertőzésből, bámulatos bőr regeneráló hatása stb, - elhatároztuk hogy mi is elkezdjük a homoktövis termesztését. Ebből adódóan már a tanulmányaim során is megkülönbözetett figyelemmel a homoktövis kutatását helyeztem előtérbe.
Hiszem és tudom hogy a homoktövis révén életünket kiegyensúlyozottabbá, egészségesebbé tudjuk tenni - ezért célom az, hogy a lehető legtöbb emberhez eljuttassam eme csodanövény bámulatos erejét.
Idővonal
2016
Fiatal gazda pályázat keretein belül megvalósult 2*5 hektár homoktövis teleptése. Már a kezdetektől a Biokontroll Kft.-vel együttműködve a Bio gazdálkodás keretein belül.
2018
Az első termés betakarítása. Kiemelkedő jelentőségű volt mert kiváló visszajelzést kaptunk a befektett munkákról. A termés egészét külföldre értékesítettük.
2022
Megvalósult a hűtőház építési projektem, így a homoktövis betakarítás teljes egészét saját kereteken belül tudum végezni.
Sikeresen befejeztem élelmiszerminőségi- és biztonsági mérnök mesterképzést.
2023
Elindult a saját termésből készült termékek forgalmazása.
Köszönöm!
Szüleim kitartó támogatása nélkül nem jöhetett volna létre a homoktövis történetem. Köszönöm nektek!
bottom of page